Upplev paradisön Mauritius

République de Maurice

République de Maurice, eller Île Maurice som ön ofta kallas, går formellt under namnet Republiken Mauritius. Östaten är belägen i Indiska Oceanen, strax 1 800 km från afrikanska kusten och öster om Madagaskar. Mauritius är ett mycket intressant och unikt land, som dessvärre allt för sällan omnämns för sina egenskaper. Till exempel har Mauritius utsetts till världens åttonde friaste ekonomi av Heritage Foundation – vilket ger landet en bättre position än länder som Sverige, Tyskland, USA och Danmark. Följande har Mauritius näst högsta värdet BNP per capita i Afrika och har utsetts till det enda landet som uppnått fullskalig demokrati i Afrika, enligt The Economist demokratiindex. 

Indiska oceanens stjärna

Precis som namnet République de Maurice antyder är Mauritius en gammal fransk koloni, – först en holländsk koloni, sen fransk koloni och senare även en brittisk koloni. Sedan 1968 har landet självständigt styre och är idag en mycket omtyckt destination för resor och semester. Landets valspråk lyder från Latin “Indiska oceanens stjärna och nyckel” – och mycket sannerligen är Mauritius en riktig pärla i Indiska oceanen. Mauritius ses som en liten prick i den Indiska Oceanen men sin förhållandevis lilla yta, men landet bjuder på stor karaktär och egenheter. Inte minst är landet en gammal vulkanö som pryds av unika och vackra landskap.

Segling på Mauritius

Drömsemestern på Mauritius

På Mauritius är sandstränderna kritvita, vattnet turkost och kokospalmerna majestätiska. Den underbara paradisön omges av ett av världens längsta korallrev vilket gör förutsättningarna för snorkling och dykning oslagbara. Mauritius är den optimala destinationen för en riktigt avkopplande semester. Vintern är dessutom den perfekta årstiden för att resa till Mauritius – temperaturen är varm och behaglig, och sommaren där lång. För den mer aktiva erbjuder paradisön en rad olika aktiviteter med allt från zipline, ridning, segling, paddling och en enastående gastronomisk kultur. 

Paddling på Mauritius

All inclusive eller budget

Den som suktar efter lite värme i vinter och söker runt efter “Resa Mauritius” kan glädjas med att det finns ett stort och varierat utbud av resor till Mauritius, och att de bästa finner man hos resebyrån Afro Caribbean. Resor till Mauritius går från lyxiga vistelser på hotell med all inclusive till simpla dagar på stranden med ett enklare hotell. Mauritius är känt för sina långa kritvita stränder och vistelsen blir såväl genuin som givande och avslappnande. Hos Afro Caribbean finns alternativ för familjevänliga vistelser och äventyrsresor, för att inte tala om hur perfekt Mauritius är för romantiska resor och bröllopsresor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *