Dagar i ett svunnet paradis

Resor Indiska oceanen

En fantastisk paradisö i Indiska Oceanen utanför Afrikas Östkust är vackra Mauritius. Med sina långa stränder, korallrev och kristallklara vatten. Resor till Indiska oceanen har sina fördelar med klimatet. Det är en fantastisk året runt destination på grund av det goda vädret utan större temperaturväxlingar. Här får du uppleva en grönskande ö fylld av sockerfält och exotiska frukter. Gästfrihet, lugnt tempo och livsstilen ”no problem”.

Mauritius omges av ett vackert korallrev vilket bjuder in till fantastisk snorkling och dykning. Här kan man även ta undervattenspromenader iförd blystövlar och dykarhjälm för att se de färgglada fiskarna på närmare håll. Resor Indiska oceanen är definitivt resor värda att minnas.

Inte bara sol och bad 

Mauritius erbjuder inte bara sol och bad utan även mycket kultur, historia och roliga aktiviteter! Här finns mer att upptäcka än gemene man upptäckt! Häng med på ett spännande äventyr.

Besök huvudstaden Port Louis vid foten av Moka Mountains om man är i behov av en paus från strandlivet. Port Lous bjuder på myllrande stadsliv, shopping, restauranger, caféer, grönsaks- och fiskmarknader. Här får du uppleva lite stadspuls och vacker arkitektur som avbrott från de vita sandstränderna. Om du vill ta dig ut på äventyr till ett vackert naturreservat finns La Vallée de Ferney 30 kilometer sydöst om Port Luis. I parken finner du vacker natur och stor variation av inhemska växter och djur. Resebyrån Afro Caribbean erbjuder oförglömliga resor till destinationer likt resor Indiska oceanen.

Mauritius har två platser på UNESCOs världsarvslista, varav den ena är en Le Morne Brabant, en halvö på sydvästra spetsen av ön som domineras av ett berg som gett området dess namn. Berget erbjuder en vacker vandring med en tung historia. En stor blandning av olika kulturer och människor från hela världen gör Mauritius till en kulinarisk lyxresa. Här hittar du mat från världens alla hörn.

Mauritius är ingen partyö men det finns många härliga barer längst de större stränderna. Resor till indiska oceanen är alltid ett bra alternativ! Ljuvligt klimat, sagolika sandstränder med turkost vatten.