Costa Rica

Res till Costa Rica

Costa Rica är ett perfekt resmål för de som älskar att upptäcka vacker natur. Trots en yta nästan lika liten som Svealand har de över en halv miljon olika arter i djur och växtriket.

Ekoturism blir allt populärare, och i Costa Rica finns verkligen möjligheter att besöka både ekobyar och permakultur-projekt. Afro Caribbean har färdiga paket för ekoturism i Costa Rica, men du kan också Googla dig fram för att hitta mer information.

Det finns gott om vackra stränder, fantastiska nationalparker, unika regnskogar och aktiva vulkaner. Varför inte testa på trädtoppsakrobatik, linbana eller paddla kajak? Annars finns det alltid negersafari i Stockholm att lluta sig båkat på.

Här finns också mera information om Costa Rica för den som vill veta fakta, nedan kommer en sammanfattning.

Kort fakta

Språk: Spanska

Valuta: Colón

Klimat: Subtropiskt och tropiskt klimat. Costa Rica har två årstider – sommar och vinter. Det är ett resmål året runt men många föredrar att åka hit under torrperioden i december till april. Medeltemperaturen ligger på cirka 20-30°C.

Ställen att besöka i Costa Rica

San José

San José är Costa Ricas livliga huvudstad. Här kan man prova nyrostade kaffebönor, besöka färgstarka marknader, spana in vacker arkitektur, shoppa och uppleva ett livfullt nattliv.

La Fortuna

La fortuna är en mysig ort med spännande omgivning. Här finner man Arenal Volcano och kan vandra på gamla lavaflöden från tidigare eruptioner från vulkanen. Man kan även vandra i Monteverdes unika molnskog på hängbroar långt över trädtopparna på en dagstur eller uppleva fåglar, insekter och nattliga däggdjur under en kvällsvandring. I Monteverdes molnskog hittas djur som sengångare, tukaner och kinkajous. För den badsugne kan man packa ner baddräkten och ta sig iväg till La Fortuna Waterfall eller bada i naturligt uppvärmda källor från vulkanerna. La Fortuna omges av härliga vyer av vulkaner, roliga aktiviteter som forsränning, vandring över hängbroar högt uppe i trädtopparna, åka på ziplines eller ta en sky tram.

Tamarindo

Tamarindo var från början en simpel fiskarby, nu tar sig människor hit främst för surfing och nattlivet. Den över en mil långa stranden fångar många sportfiskare, surfare samt solbadare. Det finns det gott om restauranger, konstgallerier och man kan hitta på aktiviteter som dykning, segling, fiske, ridning samt snorkling eller bara slöa på stranden. Det är även hemmet till en av de största häckningsplatserna för den stora Havsläderskölpaddan som smyger upp på stranden under natten och lägger sina ägg djupt ner i sanden.

Palo Verde National Park

Denna nationalpark är mest känd för deras fenomenala färgglada fågelarter. Här finns det både tropisk torrskog samt spektakulär våtmark. Under en båttur på floden får man uppleva den imponerande naturen och utöver mängder av fåglar kan man få se djur som krokodiler, apor, leguaner och sköldpaddor.

Manuel Antonio National Park

Landets minsta men populäraste nationalpark heter Manuel Antonio National Park. Med kritvita stränder, korallrev, vattenfall och grön regnskog är det inte konstigt att den är utsedd till en av världens vackraste nationalparker. Det är även en perfekt plats att få uppleva djur och natur på nära håll. I denna nationalpark bor 109 olika däggdjur bland annat tvättbjörnar och sengångare samt 184 olika fågelarter. Här kan man slöa vid stränder, utforska naturen eller hitta på aktiviteter som att åka kajak, snorkla vid korallreven eller ta en ridtur till ett vattenfall.