Underbara dagar på Zanzibar, del 2

Zanzibar är en spännande ö som allt för ofta glöms bort när det pratas om exotiska destinationer för avkoppling och solsemester. Zanzibar har mycket att bjuda på och är ett alldeles unikt ställe som har spännande historia, religion och kultur. Utöver dessa rikedomar så är naturen underbar och de kritvita sandstränderna kilometerlånga. Zanzibar är sannerligen en destination som inte skall underskattas, och definitivt en paradisö som är värd åtminstone ett besök under en persons levnadstid.

Zanzibar, Tanzania

Lata inledande dagar på Zanzibar

Som nämnt i tidigare artikel så bjuder den underbara ön självklart även på spännande aktiviteter och äventyr, men en sak är säker och det är att efter en safariresa Tanzania så längtar man efter ett par lata dagar fyllda av sol och bad, och självklart även god mat och sömn. När vi anlände till Zanzibar efter safarin så var det exakt detta vi gjorde, och solens varma strålar och havets svalkande vågor gjorde gott för kropp och själ. Från solstolen rörde man sig mest för att avnjuta en underbar måltid på hotellets restaurang – och här kan vi prata om riktigt färsk och lokal mat! En stor favorit blev den lokala rätten Zanzibar potatoes – potatis kokad i kokosgrädde som var fantastiskt gott. Till det år vi ofta färsk grillad tonfisk i en underbart god sås. En resa till Zanzibar bjuder utan tvekan på fantastiskt god mat.

Stigande tidvattnet utanför hotellrummets fönster

Som ni säkert redan vet så är ingen resa komplett utan ett riktigt bra hotell för vistelsen, och likväl är ingen Zanzibar resa komplett utan en härlig tillvaro på ett vackert hotell nära havet. Under vår vistelse till Zanzibar bodde vi i ett fantastiskt hotellrum. Rummet i sig var simpelt med enkla trämöbler och en stor säng med vita lakan, men utsikten var desto mer spektakulär. När man vaknade på morgonen vaknade man av synen av en härlig sandstrand med turkost vatten där barn sprang omkring och lekte. När klockan närmade sig småtimmar och man fridfullt satt på balkongen så hade tidvattnet höjts och vågorna skvalpade nedanför balkongen. För Zanzibar resor kan det verkligen rekommenderas med en hotell nära havet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *