Underbara dagar på Zanzibar, del 1

En resa till Zanzibar är sannerligen en resa till ett svunnet paradis. Det finns utan tvekan många vackra paradisöar i världen att besöka men det är något alldeles unik med Zanzibar, något som gör att ön inte går att jämföras med andra paradisöar. Till Zanzibar hittar inte allt för många turister och ön har därmed lyckats behålla sin unika och genuina charm. Zanzibar är inte ett turistparadis där var hörn är skapat och anpassat efter turisternas behov och önskemål – hit åker du över buckliga vägar och smala gränder för att tillslut nå det genuina paradiset med turkosa hav och vita sandstränder kantade av vajande palmer. 

Fröjden i att kombinera en resa

Det är alldeles fantastiskt att åka på en spänningsfylld resa full av fartfyllda äventyr och med adrenalinet som strömmar varenda dag, med ögon som vilar tunga efter en dag av spännande intryck och med ett glatt sinne som somnar tungt i sängen på kvällen. Även är det alldeles underbart att unna sig sann avkoppling med lata dagar på soldränkta stränder som kantas av vackra vajande palmer. Frågan är – hur ska man kunna välja? Svaret är så simpelt som att det behöver man inte – den största fröjden ligger nämligen i att kombinera en resa. Ett vanligt och perfekt exempel är att kombinera spännande Safariresor med en lugna resor till Zanzibar. Här är den perfekta kombinationen av äventyr och avkoppling. 

Zanzibars turkosa hav

Efter att ha spenderat fruktansvärt spännande men uttröttande dagar på safarin med tidiga morgnar, långa dagar och konstant damm i ansiktet så längtar man efter att få slappna av på riktigt på en vit varm strand. Att då anlända till Zanzibar lämpar sig alldeles utmärkt. När man tagit sig ut till det vackra hotellet med alldeles underbar utsikt över Zanzibars turkosa hav så somnar man riktigt nöjt i sängen. Resor Zanzibar är perfekt för den som vill slappna av, men självklart erbjuder även Zanzibar spännande aktiviteter. Snorkeling till exempel. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *