Solsemester på Costa Rica eller safari i Tanzania?

Den stora vida världen. Vi är många som föds med en stark kärlek för vår älskade planet, och med en stor förkärlek för att resa runt i vår stora vida värld. Människan har alltid haft en stark dragning till att utforska det okända och att utforska sin omgivning, och om något har den här dragning förstärkts ytterligare sen möjligheten att resa blev tillgänglig för en större del av världens population. Att resa är givande, lärorikt, lustfylld och alldeles, alldeles underbart. Världen är vid och det finns många ställen att besöka – surfar du hellre i Karibien, får uppleva Serengetis djur på riktigt nära håll eller utforskar Havannas myllrande gator?

Sol och surfing på Costa Rica

Välkommen till den rika kusten, även känd som Costa Rica. Den karibiska pärlan är ett känt paradis för surfing, och bjuder även på oklanderliga möjligheter till snorkling. Den rika kusten kantas av milslånga sagolika stränder och vajande palmer. Spendera lata dagar på den soldränkta stranden eller ge dig ut på oförglömliga äventyr i den exotiska miljön. Naturen är såväl fascinerande som varierande och bjuder på allt mellan vulkaner, djupa dalar, varma källor och vackra vattenfall. 

Regnskog i Costa Rica

Upplev Tanzanias safari

Upplev det enkla, men otroligt fascinerande och givande livet på safarin. På safarin startar dagen tidigt och aldrig smakar förmiddagskaffet så gott som ute i Serengetis förmiddagssol. En resa till Tanzania spenderas bäst med fullspäckade dagar i naturreservatet Serengeti, och den fascinerande ngorongoro-kratern är ett måste. Dagarna är fulla av äventyr och inget går att förutse med säkerhet – resan anpassas helt enkelt efter djuren och deras rörelser. Dagarna avslutas med en efterlängtat middag tillsammans och sluterligen med en kopp varmt kaffe framför brasan – där nere mer känd som bush-tvn. 

Zebror i Serengeti, Tanzania

Havanna fullständigt kryllar av historia

En resa till Havanna, Kubas största stad och huvudstad, är definitivt en resa likt få andra resor! Den stimmiga staden fullständigt kryllar av historia och kultur, och befolkningens stora leenden välkomnar besökare. Kuba resor är populära, och högst upp på listan står ofta Havanna. Här står koloniala byggnader stolt kvar, om än med flagnande färg och omgivna av krokiga små gator. När skymningen drar in över huvudstaden tar det inte långt dit förens folkdansen startat på gatorna och salsamusiken är aldrig långt borta här. Avsluta dagen med en mojito eller ett glas rom på de karaktäristiska barerna runt varje hörn. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *