Spendera vintern på safarin

Vintern är här och julen nalkas. Snön färgar landskapen vita och julmusikens toner är aldrig långt bort. Dagarna blir kortare och kvällen tränger sig på allt tidigare på dagen. Vintern i sig är underbar, men desto mer uttröttande kan vardagen under vårt vinterhalvår vara. Till en början är mysfaktorn på topp och vi bäddar gärna ner oss i soffan framför en bra film med en stor kopp te, men ju mer tiden går desto svårare blir det att ta sig ut ur sängen på morgonen. Bristen på solljus och värme blir till slut för påfrestande, och det är här det är dags att unna sig själv lite välbehövlig semester. Ta med hela familjen på en resa långt bort från vardagens bestyr och tanka solljus och energi på safarin. 

Att resa till den afrikanska kontinenten

Välkommen till världens näst största kontinent och världens näst största världsdel, till såväl areal som befolkning. Kontinenten bestående av 54 stater räknas som världens varmaste kontinent, och här finns en stor variation av kulturer, språk och folk. Naturen i Afrika är såväl varierande som fascinerande med ett rikt djurliv och stor biologisk mångfald. I Afrika finns det största och bästa utbudet av safari, och den som vill åka på en kombinerad resa till flera afrikanska länder bokar med fördel en resa ur kategorin paketresor Afrika.

Lejon i Tanzania

Serengetis sovande djur och frodande grönska

Det råder ingen tvekan om att Safariresor är resor likt få andra resor. Livet på safarin är simpelt, men så givande och lärorikt. På kvällen somnar man fullständigt mör i själen av alla nya intryck och upplevelser, och vaggas till sömn av ljudet av Serengetis tassande djur utanför campet. Dagen på safarin börjar tidigt, och den trötte kan passa på att ta en tupplur medan jeepen susar allt längre in i Serengetis frodande grönska. För den som vill uppleva Afrikas safari när den är som bäst är resor till Tanzania det rätta valet. Förmiddagskaffet avnjuts ute i Serengetis förmiddagssol och även lejonen verkar ha tagit en tupplur nu. 

Ngorongoro, Tanzania

Avsluta resan på paradisön Zanzibar

Efter ett par dagar på safarin är det hög tid att skölja av sig safarins dam och att kliva på det lilla 12-passagerarflygplanet som går till paradisön Zanzibar. Flygplanet bjuder på slående, om än skakiga vyer och går definitivt till historien som en unik flygresa. Resor till Zanzibar kombineras med fördel med en dag i Zanzibars huvudstad Stone Town och ett par lata dagar på den kritvita och soldränkta sandstranden. Möjligheterna till snorkling här är även oklanderliga, och den lyckosamma lyckas se en delfin eller två.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *