Ngorongorokratern

Besöka ngorongorokratern

Ngorongoro är ett unikt naturskyddsområde i norra Tanzania som gränsar till Serengeti nationalpark och Östafrikanska riftsystemet. Naturskyddsområdet upptar närmare 8 094 kvadratkilometer och platsar på Unescos världsarvslista sen 1979. I naturskyddsområdet finns den kända ngorongorokratern och med en yta på 264 kvadratmeter och omringad av kanter mellan 400-600 m så är det världens största hela kadera. Det här är verkligen ett unikt ställe som förtjänar ett besök om du reser till Tanzania, såväl landskapet som den biologiska mångfalden är ytterst fascinerande. Kratern bildar som en oas där djurlivet och naturen i många avseenden skiljer sig från resterande område av Ngorongoro.

The big five och andra djur

Besöker man ngorongorokratern så finns det en chans att få se alla djur som ingår i den populära benämningen “the big five” – leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel. Den svarta noshörningen är utrotningshotad och desto svårare att se, men har man tur så får man en skymt av även den. 1960 bestod befolkningen svarta noshörningar av upp emot 100 individer, men idag är siffran tyvärr drastiskt lägre. Utöver det finns det även hyenor, vårtsvin, babianer, zebror, gnuer och flamingos. Beroende på årstid så befolkas kratern av 350-500 olika fågelarter. 

Vår underbara guide & resebyrå

För att besöka ngorongorokratern och för att åka på Safari i Tanzania så krävs en pålitlig och seriös resebyrå som vet vad de gör. Att resa till Afrika med Afro Caribbean är alltid en bra ide och en garanti på att få mycket upplevelse för pengarna. Afro Caribbean är extremt noggranna med vilka guider de anställer och att alla guider är erfarna och seriösa. När man befinner sig mitt ute på savannen omringad av farliga djur så är man extremt tacksam över att kunna lite på sin guide, tro mig. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *