Hitta på något roligt i vinter

Hösten här som vi alla vet här och det börjar bli dags att ansöka om ledighet över jul och nyår. Det börjar bli populärt att åka iväg till alperna, svenska fjällen både innan och efter julafton. Många kanske är trötta på att äta julbord och vill släppa allt som har med julen att göra, medan andra kanske tycker att de får mer julstämning i samband med skidåkningen.

Vad behövs för en lyckad alp- och fjällsemester?

Beroende på vad du vill få ut av resan så kan det variera väldigt mycket. Av egna erfarenheter rekommenderar vi varma vinterkläder som t.ex cedrico  och canada goose. Dessa kommer att kunna vara med dig i flera år och om du mot förmodan skulle tröttna på de så är andrahandsvärdet väldigt bra. Förutom en bra jacka är det viktigt med ett bra underställ, vi rekommenderar att du köper ett i merino ull, de kommer också att hålla i flera säsonger och kommer värma dig bättre än ett underställ i syntet.

Vart ska vi åka?

För absolut bäst skidåkning är Alperna det självklara valet, vi gillar Franska alperna, men de flesta alpstäder erbjuder bra skidåkning. För mer familjevänlig semester kan svenska fjällen vara ett bra alternativ. Stöten i sälen är väldigt barnvänligt och ligger på ett behagligt avstånd från Stockholm.skiing-1723857_1920

Se till att boka skidsemestern så tidigt som möjligt för bästa pris och tillgänglighet, det brukar vara svårt att hitta övernattning över nyår. Men är du ute i godtid är chansen större.

Vad ska man packa och vad kan man göra?

Har du inte skidor eller snowboard går det väldigt bra att hyra. De flesta resorter brukar föredra att man förbokar, är du osäker på storleken så finns det kunnig personal på plats som hjälper till. Se till att packa för att vara utomhus på dagarna, varm jacka, underställ och ordentliga skor.

Förutom att åka skidor finns det flera andra roliga aktiviteter du kan göra, t.ex snöscooter safari, rida häst, paragliding m.fl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *