Resa efter studenten?

Nu är höstterminen igång och det innebär att de som börjar i tredje ring går sista året i skolan och ska beställa studentmössor och gå på studentskivor. Efter att man åkt studentflak och haft en av de roligaste dagarna i sitt liv brukar många vilja dra iväg på en längre resa med sina närmaste kompisar. För att kunna ha råd att resa utomlands efter studenten måste de flesta jobba. Ett tips är att jobba hela sommaren och en bit in i September. Försök spara så mycket pengar som möjligt, det är ganska skönt att kunna åka iväg med en väldigt stor resekassa så du inte går minste om alla roliga aktiviteter du kommer vilja göra.

Har du inte orken att jobba under sommaren så ska vi tipsa dig om andra saker du kan göra för att ta dig utomlands under en längre period.

Bli au pair

Om du inte har något att leka med barn och sköta hushållsarbete kan detta vara ett jätte bra jobb för dig. Du kan bli au pair i flera olika länder, du tjänar pengar. Kanske inte så mycket, men du betalar inget för boende och mat. Har du tur kanske familjen åker iväg på semester och du får följa med.

4255738595_a954c0d33e_b

Plugga utomlands

Om du inte är skoltrött efter gymnasiet kan du ta chansen att plugga utomlands i ett år. Det är inte helt gratis, men kan finansieras med hjälp utav CSN-lån. Många väljer att åka till USA och plugga ett år på college.

Volontärarbeta

Känner du för att göra en insats? Då kan volontärarbete vara något för dig. Det kostar lite pengar, du får oftast betala flyg dit, boende och mat. Detta brukar vara en struntsumma. Väljer du att volontärarbeta kommer du garanterat att känna att pengarna var värt det. De finns flera olika arrangörer som hjälper dig att hitta ett projekt som du kan vara intresserad av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *