Res till vackra Italien

Strunta i din Italienska takeaway pizza och ta flyget till vackra Italien. I Italien finns det något att göra för alla – det finns gott om sevärdigheter och mat. Det går utmärkt att resa med barn.

Vad kan man göra i Italien?

Italien drabbades ganska hårt av finanskrisen 2008 och många kontorslokaler blev ödelagda. Men Italien har återhämtat sig väldigt fint.

Ät pizza

Pizza är väldigt förknippat med Italien och en smarrig vedugnsbakad pizza bör avnjutas i Neapel.

Rid

Italien är fullt med vackra landskap och ett roligt och mysig sätt att uppleva dessa vackra landskap är att sitta på hästryggen. Gården I Due Laghi söder om Rom erbjuder ridning och boende. Det är en grymt bra kombo om du vill ha både lantligt lugn och citypuls på samma resa.

Drick vin

Förutom pizza är Italien väldigt starkt förknippad med vin. Passa på att njuta av en flaska fantastiskt gott Barolo vin. Detta gör du lättast i Toscana.

Kolla på sportbilar

Har du eller din partner ett brinnande bilintresse, eller ni kanske båda bara är nyfikna på sportbilar. Passa på att boka en guidad tur på Ferrari- eller Lamborghinimuseet. Kom ihåg att du måste ha körkort!

Köp skor

Handsydda skor i Italienskläder anses vara bland de mest exklusiva i världen. Florens och Vigevano är måsten för dig som älskar skor. Under senare delen av sommaren är det rea på många kläd- och skobutiker i Italien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *